onsdag 16 september 2009

Ao Nang

I Krabi stad där jag bott nu några dagar, brukar turisterna inte stanna så länge. I stället är det stränderna som lockar. Jag ville inte lämna Krabi-provinsen utan att ha sett de berömda kalkstensklipporna, så därför åkte jag till Ao Nang i dag.

Här bor jag på ett ganska nytt ställe som heter J. Guesthouse en bit ifrån Nopparat Thara Beach, och än en gång befinner jag mig på en plats som innebär långa promenader eller att man hyr ett fordon. Jag har ett fint och stort rum med TV, kyl, balkong och varmt vatten. Och det billigaste än så länge - bara 300 B (ca 55 SEK).

Jag har en fruktansvärd träningsvärk efter gårdagens äventyr och därför tänkte jag bara gå ner till stranden. Men det blev en lång promenad i alla fall. Vid lågvatten kan man gå ut till öarna strax utanför. Vilket jag gjorde. Det är en speciell känsla att stå alldeles intill en kalkstensklippa som reser sig lodrätt upp. Det är nästan att man blir lite rädd att den ska ramla över en.

Jag var också fascinerad över djurlivet på stranden. När havet drar sig tillbaka vid lågvatten så dröjer det inte länge förrän stora delar av stranden ser ut att vara perforerad av en jättestoppnål. Det är små mini-krabbor som gräver dessa hål och staplar små runda sandbollar vid kanten. Om man står stilla vågar de sig fram och efter ett tag så myllrar det av miljontals små genomskinliga krabbor runt omkring. Rör man sig igen så ilar de snabbt som ögat - i sidled - till sina gömställen.

Ute vid en av öarna såg jag en annan krabbsort, liten och genomskinlig som de andra, men med en stor klo som de charmigt vinkade med. Mycket märkligt och intressant.

www.intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Hittade din blogg då jag letade fakta om Thailand. Intressant äventyr, starkt att åka själv.. du påminner om min egna mamma som också var ute och reste på egen hand :) Jag ska över till Thailand 2 veckor den 10e oktober, och är lite orolig över att det är regnperiod där borta. Hur har du upplevt vädret? Mycket regn och rusk? Jag älskar ju sol och bad och hoppas innerligt att det kommer vara så fint som möjligt, dock med vetskapen om att det kan bli vissa dåliga dagar också. Jag ska till Kamala beach, du har inte varit där än?

    Hälsningar Marlene

    SvaraRadera
  2. Hej Marlene! Det verkar finnas en hel del äldre som reser som jag - synd bara att jag inte träffar dom.

    Det kommer ett par skurar per dag, och då regnar det ordentligt. Men eftersom det är så varmt så är det ett skönt avbrott och luften blir lite lättare att andas. Solen tittar fram med jämna mellanrum, men ofta är det lite disigt. Jag har inte varit vid Kamala beach, hoppas du får det riktigt, riktigt härligt!

    SvaraRadera